Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009


Τι είναι η Φ.Α.Κ ;

Η Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομικού (Φ.Α.Κ), δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελεί ένα απο τα ανεξάρτητα φοιτητικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στο Π.Θ.
Σε αντίθεση με τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις, εμείς πιστεύουμε οτι στο χώρο του πανεπιστημίου δεν έχουν θέση τα κόμματα, ούτε οι κομματικές συγκρούσεις.
Παρ'όλα αυτά δεν αρνούμαστε τον ρόλο των κομμάτων στην κοινωνία και τη συμβολή τους στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Θεωρούμε όμως οτι τα προβλήματα της σχολής μας είναι κοινά για όλους, γι' αυτό όλοι μαζί ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, πρέπει να αγωνιστούμε για να τα επιλύσουμε. Θεωρούμε υποτιμητικό να αποφασίζουν για τα προβλήμτά μας άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το δικό μας χώρο αφού, κινούν τα νήματα μέσα απο τα κομματικά τους γραφεία.
Απλά εμείς, σε αντιδιαστολή με τις άλλες κομματικές παρατάκσεις, καθορίζουμε μόνοι μας τις θέσεις μας και δημιουργούμε τη δικιά μας άποψη για τα προβλήματα που απασχολούν τη σχολή μας και την παιδεία, χωρίς να περιοριζόμαστε απο κομματικές γραμμές. Γράφουμε και τυπώνουμε μόνοι μας τις αφίσες και δεν μας έρχονται έοιμες απο αλλού.
Οι υπάρχουσες κομματικές παρατάξεις, μη μπορώντας να ανεχθούν την ύπαρξη ενός πραγματικά ανεξάρτητου φοιτητικού σχήματος στη σχολή, πολλές φορές προσπάθησαν να δώσουν κομματική ταυτότητα στην Φ.Α.Κ. Η Φ.Α.Κ όμως δεν εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα εκτός απο αυτά της σχολής, δεν καθοδηγείται , ούτε ελέγχεται απο κανέναν.



'' Η Φ.Α.Κ ΕΙΝΑΙ το μοναδικό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ,
ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ στη σχολή ''


  • Οι απόψεις μας δεν δημιουργούνται σε κομματικά γραφεία, ούτε οι αφίσες μας τυπώνονται με έξοδα των κομμάτων. Η μοναδική πηγή χρηματοδότησης μας είναι οι χοροί-πάρτι που κάνουμε και έτσι δεν εξαρτώμαστε απο κανέναν.
  • Αρνούμαστε την έννοια του αρχηγού όπως την παρουσιάζουν τα περισσότερα κομματικά σχήματα.Δε μας αρέσει η ιδέα ενός ατόμου που επωμίζεται όλες τις ευθύνες, που οδηγεί και αποφασίζει πάντα αλάθητα- κάτι σαν το Πάπα- ρητορεύει σαν αρχηγός κόμματος. Αντίθετα, λειτουργούμε με καθολική ισοτιμία και σεβόμαστε την άποψη της μειοψηφίας.
  • Δεν είμαστε προκατειλλημένοι εναντίον καμίας άποψης ή θέσης ανεξάρτητα απο το πολιτικό χώρο που προέρχεται. Το κριτήριο που τις αιτιολογούμε όλες είναι το ίδιο: το συμφέρον του συμφοιτητή μας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν και την ιδεολογική διαφοροποίηση της Φ.Α.Κ απο τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου